Vo Vranove odovzdali do užívania zrekonštruovaný chirurgický pavilón

08.09.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 8. septembra (TASR) - Dovedna 240 miliónov korún stála rekonštrukcia chirurgického pavilónu Nemocnice s poliklinikou vo Vranove nad Topľou,...
Vranov nad Topľou 8. septembra (TASR) - Dovedna 240 miliónov korún stála rekonštrukcia chirurgického pavilónu Nemocnice s poliklinikou vo Vranove nad Topľou, ktorý dnes za účasti podpredsedu vlády Ivana Mikloša slávnostne odovzdali do užívania.

\"V podstate je to také historické obdobie pre nemocnicu vo Vranove nad Topľou, kedy došlo k centralizácii všetkých lôžkových oddelení aj polikliniky do jedného miesta a presťahovalo sa z nemocnice na kopci gynekologicko-pôrodnícke a detské oddelenie, \" uviedol pre TASR riaditeľ nemocnice Juraj Kuročka. Dodal, že sa v ňom nachádza aj jednotka jednodňovej ambulantnej starostlivosti s piatimi lôžkami. Všetky izby v zrekonštruovanom pavilóne sú zväčša dvojlôžkové, nadštandardne vybavené, so sociálnym zázemím. Pavilón disponuje 52 chirurgickými, 32 gynekologicko-pôrodníckymi a 22 novorodeneckými lôžkami.
Podľa prepočtov nemocnica presunom spomínaných oddelení pod jednu strechu ušetrí na prevádzkových nákladoch mesačne 800 tisíc korún. Zároveň sa znížil počet lôžok na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, došlo k redukcii počtu pracovníkov, čím sa znížili aj mzdové náklady.
Podľa riaditeľa nemocnica získala aj časť nového prístrojového vybavenia, na ďalšie dovybavenie však chýbajú finančné prostriedky. \"Čo je veľmi dôležité, chýbajú financie aj na technické dovybavenie novej kuchyne, \" dodal Kuročka.
S rekonštrukciou pavilónu začali vo Vranove nad Topľou v roku 1998. S menšími prestávkami sa práce na pavilóne ukončili až v tomto roku, kedy nemocnica dostala 20 miliónov zo štátneho rozpočtu. Nový pavilón slúži pre spádovú oblasť so 78 tisíc obyvateľmi.
 

Vyberte región

mark